Cosun en JINC werken samen aan betere kansen op de arbeidsmarkt

08 februari 2022
Vanaf deze week is Cosun partner van non-profitorganisatie JINC, een organisatie die zich inzet om jongeren aan een goede start op de arbeidsmarkt te helpen. Door zich als partner te verbinden, kan Cosun bijdragen aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen en jongeren in Nederland. Samen met JINC laat Cosun Bredase jongeren kennismaken met de voedselketen en verschillende functies binnen het bedrijf.

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met weinig rolmodellen en veel armoede. Ieder kind heeft talent, maar de kinderen uit deze wijken krijgen vaak minder kansen om hun talent te ontwikkelen. Sinds 2003 ondersteunt JINC kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar die opgroeien in armoede en/of met een sociaaleconomische achterstand. Via de projecten van JINC maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past, volgen ze trainingen of kunnen ze een korte stage lopen binnen een bedrijf. In Breda begeleidt JINC op dit moment 1400 kinderen.

“In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. In Breda is dit maar liefst 11% van het totaal aantal jongeren onder 18 jaar. Door een beperkt beeld van de arbeidsmarkt, minder rolmodellen en een klein netwerk krijgen deze jongeren minder kans om hun talenten te ontdekken en te benutten voor een mooie toekomst. Juist daarom is het zo belangrijk om ook deze kinderen en jongeren kennis te laten maken met het uitdagende bedrijfsleven en de inspirerende mensen die daar werkzaam zijn. Wij kijken er enorm naar uit om samen met Royal Cosun deze jongeren een goede start op de arbeidsmarkt te geven.” vertelt Nanda Slikkerveer, vestigingsmanager JINC Breda.

JINC werkt samen met het onderwijs en diverse partners uit het bedrijfsleven. Vanaf deze week is Cosun dus één van die partners. En daar zijn we trots op. “Als coöperatie staan we midden in de maatschappij en geloven we in samen doen! Maar we weten ook dat niet iedereen automatisch midden in de maatschappij staat of op dezelfde manier een start kan maken met samenwerken.” zegt Suzanne Jungjohann, Chief Human Resources Officer bij Cosun. “Daarom werken we samen met JINC aan inspirerende en leerzame ervaringen voor jongeren om een extra steuntje in de rug te geven aan wie dat nodig heeft. Cosun kan hiermee écht het verschil maken in het leven van deelnemende jongeren.”

In 2022 neemt Cosun deel aan de Baas van Morgen, waarbij een leerling voor een dag op de stoel van Hans Meeuwis, CEO Cosun, plaatsneemt. Op deze manier krijgen kinderen een kijkje in het bedrijfsleven, leren ze welke beroepen er zijn en krijgt hun zelfvertrouwen een boost. Ook organiseert JINC dit jaar twee bliksemstages bij Cosun, om kinderen te laten kennismaken met de voedselketen.

Bij Cosun vindt de Baas van Morgen dit jaar plaats op 2 juni.

Meer lezen? Ga naar https://www.jinc.nl/

Blijf op de hoogte via social media

Volg ons op Linkedin

Volg ons op Facebook

Volg ons op X

Media contact

Guido van Alphen
Guido van Alphen
Director Corporate Communications & Public Affairs
+31765303344