Cosun opent deuren voor innovatieve agrifood start-ups met StartLife

23 april 2020
Vandaag, op 23 april 2020, kondigen Royal Cosun en StartLife een strategisch partnership aan om actief innovatieve agrifood start-ups met elkaar te verbinden.

De ambitie van Cosun is om leider in plantaardige innovaties te worden. Om hun innovatiekracht en ontwikkelingssnelheid te verhogen, zoeken zij samenwerkingen met innovatieve start-ups.

Door de coronamaatregelen werd het partnership aangekondigd met een champagnetoast op afstand door de ondertekenaars van de overeenkomst.

De ambitie van Cosun is om 100% plantaardig, circulair en transparant te zijn in 2030. Ondernemerschap en open innovatie spelen een belangrijke rol bij het behalen van deze ambitie. Daarom opent Cosun met behulp van StartLife haar deuren voor innovatieve agrifood start-ups. “Cosun werkte altijd al samen met de Wageningen Universiteit, dus het is vanzelfsprekend om een partnership aan te gaan met StartLife, een van de grootste leiders in Europa op agrifood gebied die ook nog eens gevestigd is op de Wageningen Campus.” aldus Frank van Noord, Vice President Cosun Innovation.

Coaching en R&D-faciliteiten delen

Cosun heeft veel te bieden aan agrifood start-ups. Ten eerste mogen de start-ups gebruikmaken van de R&D-faciliteiten in het Cosun innovation center in Dinteloord. Daarnaast biedt het bedrijf individuele coaching aan de bedrijven en delen zij hun kennis met hen. “Wij weten hoe nieuwe bedrijven kunnen opschalen en we zijn bekend met de uitdagingen en hordes waar je tegenaan loopt wanneer je een innovatief product op de markt brengt.” zegt Frank. “Onze experts zien ernaar uit om jonge ondernemers te coachen en mee te denken over hun businesscase.”

Samen het verschil maken

Cosun is een waardevolle toevoeging aan de opgaande lijn van StartLife’s corporate partnerships. “De focus die Cosun heeft op plantaardige innovaties en agrifood, onze overlappende innovatiethema’s en gedeelde visie om te innoveren met start-ups, zorgt voor een grote match tussen onze bedrijven.” zegt Jan Meiling. “We zijn ook enthousiast over de ambities die Cosun voor 2030 heeft. Ze willen echt het verschil maken, net als StartLife en onze start-ups.”

Over StartLife

StartLife is een van Europa’s grootste leidende organisatie voor innovatieve agrifood start-ups. De missie van StartLife is om ondernemerschap te bevorderen en ondernemers en hun teams te ondersteunen bij het uitbouwen van hun innovatieve business ideeën tot wereldwijde bedrijven met blijvende impact. Zij bieden training, begeleiding, financiering en toegang tot een bloeiende community van start-ups, investeerders, bedrijven en deskundigen. StartLife is gevestigd op de Wageningen Campus en heeft een sterke focus op wetenschappelijke bedrijven. Sinds de oprichting in 2010 heeft StartLife al meer dan 300 start-ups begeleid en financieel ondersteund.

Blijf op de hoogte via social media

Volg ons op Linkedin

Volg ons op Facebook

Volg ons op X

Media contact

Guido van Alphen
Guido van Alphen
Director Corporate Communications & Public Affairs
+31765303344