Hans Meeuwis volgt Albert Markusse op als CEO bij Royal Cosun

14 december 2020
Vandaag kondigt de toonaangevende plant-based agri-food coöperatie Royal Cosun aan voornemens te zijn Hans Meeuwis te benoemen in de functie van Chief Executive Officer (CEO) van Royal Cosun.

Hans Meeuwis volgt hiermee de huidige CEO Albert Markusse op, die in september kenbaar maakte zijn functie per 1 juni 2021 te willen neerleggen.

Hans Meeuwis (54) heeft scheikunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft een brede ervaring en track record in het leiden, innoveren en groeien van internationale, food en voedingsingrediënten bedrijven. Hans was ruim 15 jaar werkzaam voor DSM, waarbij zijn laatste rol Vice President Global Commercial Operations was voor DSM Nutritional Products in Zwitserland. Sinds 2014 werkt hij voor Royal FrieslandCampina waar hij werkzaam is als President van de Business Group Dairy Essentials en lid van het Executive Leadership Team.

“Wij zijn bijzonder verheugd Hans Meeuwis bij Cosun te verwelkomen”, zegt Dirk de Lugt, voorzitter van de Raad van Beheer van Cosun. “Hans heeft een uitstekende track record bij een beursgenoteerde organisatie én bij een coöperatie. Hij brengt een schat aan ervaring die instrumenteel zal zijn om de ingezette strategie, gericht op verdere groei en innovatie in plantaardige oplossingen voor voeding voor mens en dier, biobased non-food toepassingen en groene energie, te continueren. De komst van Hans Meeuwis zal de implementatie van onze visie versnellen. Hij is goed gepositioneerd om het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van Cosun succesvol te leiden”.

De voorgenomen benoeming is voor advies voorgelegd aan de Centrale Ondernemingsraad van Cosun.

Blijf op de hoogte via social media

Volg ons op Linkedin

Volg ons op Facebook

Volg ons op X

Media contact

Guido van Alphen
Guido van Alphen
Director Corporate Communications & Public Affairs
+31765303344