Thank a Farmer Day: felicitaties en taart voor bietenteler Dennis de Winter

12 oktober 2020
Zojuist heeft Dennis de Winter, bietenteler uit Groningen een felicitatie en taart in ontvangst genomen ter gelegenheid van ‘Thank a Farmer Day’, de dag die vandaag wereldwijd gevierd wordt om aandacht te vragen voor de voedselproducenten van Nederland.

Centraal op deze dag staat de belangrijke rol van de boer die een spilfunctie in de samenleving én economie vervult. Boeren zorgen voor voedsel en leveren daarnaast een onmisbare bijdrage aan de leefbaarheid van het platteland.

Namens Cosun coöperatie, zette Marianne van den Hoek-Huijbregts, lid van de raad van beheer en akkerbouwer uit Zeeland, alle akkerbouwers in het zonnetje. “Wij zorgen elke dag voor gezond, veilig en plantaardig voedsel. Planten zijn de toekomst en hebben ongekende mogelijkheden voor plantaardige ingrediënten en voedingsmiddelen voor mens en dier, maar ook voor biobased oplossingen en groene energie“, aldus Marianne. Dennis de Winter nam de taart in ontvangst; een keuze voor een teler die “De jonge generatie akkerbouwers symboliseert, die met passie en energie de nieuwste technieken en inzichten aan de slag gaat én daarbij ook de verbinding zoekt tussen boer en burger“, lichtte Marianne toe.

Thank a Farmer Day sluit aan bij  het Dutch Food Week programma. Ook dit jaar is Cosun weer partner van Dutch Food Week, die plaats vindt van 10 t/m 17 oktober. Het is al jaren een nationaal podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. De 2020 editie is ingericht rond het thema verbinding. Wat wordt er gegeten en hoe komt het op je bord? Het doel is om de bewustwording van de consumenten te vergroten van het belang van de boer. Een  initiatief dat Cosun van harte verwelkomt vanuit de wetenschap welke enorme inspanningen hun telers dag in dag uit doen om hun businessgroepen, waaronder Aviko,  Cosun Beet Company en Sensus, te voorzien van prachtige gewassen, zoals aardappelen, bieten en cichorei. Deze worden door de productielocaties verwerkt tot plantaardig voedsel, voedingsingrediënten en nog veel meer.

Benieuwd naar de felicitatie film? Bekijk hem hier.

Blijf op de hoogte via social media

Volg ons op Linkedin

Volg ons op Facebook

Volg ons op X

Media contact

Guido van Alphen
Guido van Alphen
Director Corporate Communications & Public Affairs
+31765303344