Royal Cosun verkoopt SVZ voor meer focus in portfolio

20 juli 2023
Breda, 20 juli - Royal Cosun heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van SVZ aan de Döhler Group.

De transactie is in lijn met de strategische prioriteiten van Cosun en de eerder aangekondigde partnershipstrategie voor SVZ. Met de Döhler Group heeft Cosun voor SVZ een goede partner gevonden die, voortbouwend op de uitstekende ontwikkeling in de afgelopen jaren, een impuls kan geven aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf en haar medewerkers.

Met deze transactie brengt Cosun meer focus aan in haar portfolio en zet zij in op verdere versnelling op de vier groeigebieden zoals vastgelegd in haar Unlock 25 strategie. Vanuit een sterke positie in akkerbouwgewassen en co-producten richt Cosun zich op winstgevende groei, een duurzame keten en een toekomstbestendig rendement.

Er is advies gevraagd aan de Ondernemingsraad en goedkeuring aan de Nederlandse mededingingsautoriteit. Cosun verwacht de transactie op 31 augustus 2023 af te ronden.


Over Royal Cosun

Royal Cosun is een internationale en toonaangevende agrarische coöperatie met 8.400 leden-akkerbouwers. Wij zetten de potentie van planten om naar bruikbare oplossingen voor iedere dag. Zoals plantaardige voedingsmiddelen en -ingrediënten voor mens en dier en groene, biobased non-food toepassingen en duurzame energie. De businessgroepen Aviko, Cosun Beet Company, Duynie Group, Sensus en SVZ zijn samen met business units Cosun Protein en Cosun Biobased Experts onderdeel van Cosun. In 2023 werken onze 4.500 medewerkers aan de ontwikkeling en productie van plant-based oplossingen, waarmee in 2022 gezamenlijk een jaaromzet van ruim 3 miljard euro werd gerealiseerd. Voor meer informatie, zie www.cosun.nl

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: 

Royal Cosun 
Corporate communicatie | Royal Cosun 
Tel: +31 (0)76 5303 313
E-mail: corporate.communication@cosun.com  

Blijf op de hoogte via social media

Volg ons op Linkedin

Volg ons op Facebook

Volg ons op X

Media contact

Guido van Alphen
Guido van Alphen
Director Corporate Communications & Public Affairs
+31765303344