Cosun 125 jaar

Cosun 125 jaar

Jubileumportretten

Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8000 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers.

Verdienmodel door groei
In dit interview maken we kennis met Leo Vogels, de vierde generatie van een familiebedrijf aan de kust van het Friese Firdgum. Sinds vorig jaar is Leo kringvoorzitter van Friesland/Groningen, één van de acht kringen verdeeld over Nederland die samen de ledenraad van Cosun vormen. Hij nam daarmee het stokje over van Martine Hommes.
Verdienmodel door groei
Van twee kanten bekeken
Doen we wat we doen goed of kan het nog beter? Dat is de centrale vraag in de pijler resultaatverbetering, een belangrijk onderdeel in onze Unlock 30-strategie. Deze vraag raakt zowel Cosun als organisatie, als de agrarische bedrijven van alle leden en telers. Iemand die daar als geen ander vanuit beide perspectieven naar kan kijken, is Martine Hommes, teler én lid van de raad van beheer van Cosun.
Van twee kanten bekeken
Medewerkersportret: Sita Posthumus
Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8.000 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers. Vandaag spreken we Sita Posthumus, Sustainability Officer Agro bij Aviko en lid van Cosun Young Board.
Medewerkersportret: Sita Posthumus
De aardappel: sappige optimiser voor hybride vlees
Met de doorontwikkeling van Potato Cheezz tot Potato TexaPure weet Aviko Rixona nóg meer uit de aardappel te halen. Dit nieuwe plantaardige ingrediënt geeft hybride vleesproducten en vleesvervangers het gewenste sappige en romige mondgevoel, en heeft een positieve impact op de footprint van ons eten. Carl Wessel, Business Development Manager bij Aviko Rixona, bespreekt de voordelen, toepassingen en toekomst van ‘optimiser’ TexaPure.
De aardappel: sappige optimiser voor hybride vlees
Medewerkersportret: Luca Spotti
Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8.100 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers. Vandaag spreken we Luca Spotti, commercieel manager bij Duynie Feed Italia.
Medewerkersportret: Luca Spotti
Medewerkersportret: Judith van den Berg
Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8.100 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers. Vandaag spreken we Judith van den Berg, innovatiemanager bij Cosun RD&I en projectleider van Cosun 125 jaar.
Medewerkersportret: Judith van den Berg
Medewerkerportret: Leo Pingen
Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8.000 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers. Vandaag spreken we Leo Pingen, senior productmanager en productdeveloper bij Aviko Rixona.
Medewerkerportret: Leo Pingen
Medewerkerportret: Arie Petter
Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8000 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers. Vandaag spreken we met Arie Petter, servicemonteur bij WTB Sensus, Zwolle.
Medewerkerportret: Arie Petter