Cosun 125 jaar

Cosun 125 jaar

Jubileumportretten

Al sinds 1899 verwerken we onze gewassen tot producten voor iedere dag. We zijn uitgegroeid tot een organisatie met ruim 8000 leden en tienduizenden medewerkers en toeleveranciers. Samen halen we het beste uit onze gewassen om slimme oplossingen te produceren voor huidige en toekomstige generaties. In een reeks portretten gaan we in gesprek met onze leden en medewerkers.

Duurzame eierdoosjes uit aardappelzetmeel
Welke ingrediënten en materialen kun je opnieuw gebruiken? Daar is Cosun steeds naar op zoek. Circulair werken zorgt ervoor dat co-producten meer waarde krijgen én het is goed voor het milieu. Christiaan Oei, Sales Manager Technical bij Duynie, vertelt erover.
Duurzame eierdoosjes uit aardappelzetmeel
Eiwit uit Bietenblad
Een procedé om eiwit uit bietenblad te halen. Dat is één van de eerste resultaten uit het Green Protein Excellence Center (GPEC), dat in 2020 startte. Petra Koenders is general manager van GPEC, een consortium van Cosun en partners BioScienZ, The Protein Brewery, HAS Hogeschool en Rabobank. Petra vertelt waarom deze broedplaats is ingericht en wat GPEC maatschappelijk en commercieel kan gaan opleveren.
Eiwit uit Bietenblad
Energieneutraal met zonnepanelen
Tien jaar geleden investeerde akkerbouwer Peter van den Hoek uit Heinenoord in zonnepanelen. Om de energievoorziening van zijn eigen akkerbouwbedrijf te verduurzamen en minder afhankelijk te worden van fossiele energie, maar ook om een extra bron van inkomsten te genereren. Daar begint hij nu de vruchten van te plukken. 
Energieneutraal met zonnepanelen